Távolugrás Bajnokság, 1. Forduló

2022.03.27

Háromfordulós bajnokságot hirdetünk idén (is) távolugrás területen a DogZone Kutyasuliban (Első forduló: Tárnok, Németh Lovarda és Panzió). A három versenyidőpont:
2022. március 27
2022. június 25
2022. szeptember 24
TÁVOLUGRÁS BAJNOKSÁG - 2022
Jelentkezés az Első Fordulóra:
**hamarosan**
Ne felejtsetek időpontot is foglalni a versenyfutamotokra, ehhez a linket megtaláljátok a regisztrációs űrlapon.
Jelentkezési és lemondási határidő:
2022.03.18, péntek, 12:00
Lemondással keressétek Nagy Andreát privát üzenetben!
Nevezési díj:
5000.-/kutya
Helyszíni nevezés (előzetes regisztráció nélkül): 7000.-/kutya
Profi fotózás az eseményen (Sós Edit): 2000.-/kutya
Verseny szabályzat:
A Bajnokság 3 versenyből áll (Első, Második, Harmadik Forduló). Minden egyes Fordulóban van díjazás, külön-külön, de a Harmadik Fordulóban kihirdetjük a Bajnokság helyezettjeit is. A versenyeken egyenként is lehet indulni akkor is, ha valaki nem tud ott lenni a Bajnokság összes fordulóján. Ha valaki kettő fordulón részt vesz, és szeretné a kutyáját a Bajnokságon is megmérettetni, akkor a két fordulóból a gyengébb eredményt duplázzuk.
Eredményt az összetett Bajnokságban úgy hirdetünk, hogy a három távolságot összeadjuk, és a leghosszabb nyer (pl ha ez volt a három ugrás: 270cm, 340 cm és 310cm, akkor az összesen 920cm, ezzel fog az összesítésben szerepelni a kutya. Ha csak az első kettő távval rendelkezik, akkor 2x270=540cm (ez a kisebb táv duplázása), plusz 340cm, akkor az 880 cm).
A versenyeken az ugrások száma maximálva van 8 ugrásban, ebbe a rontott ugrások is beleszámítanak.
A versenycsoportokat (diviziók) a kutyák marmagassága alapján alakítjuk ki, így lesz:
- mini < 38 cm
- kistestű 38,5-52 cm
- bulltype 48,5-58 cm
- nagytestű csoport 52,5 cm <
- malinois
Jelentkezések számtól függően fenn tartjuk a jogot, hogy egy adott diviziót tovább bontsunk (több divizió legyen, pl bulltype).
A kezdő távolságot, minden emelést vagy ismétlést a versenyző határozza meg. A legkisebb emelési lehetőség 10cm, de a 10cm bármely többszörösét lehet kérni emelésként. Ha egy ugrás sikertelen, akkor sem kötelező ismételni, lehet emeléssel folytatni a futamot. Kisebb távolságra nem lehet kérni az állítást, tehát sikertelen ugrás esetében vagy ismételni lehet, vagy emeléssel folytatni. Ezt a versenyző dönti el.
A rendezvény területére csak érvényes veszettségi oltást igazoló egészségügyi könyvvel vagy állatútlevéllel lehet belépni. Ennek bemutatását egész nap kérhetjük.
Mindegyik forduló előtt meghirdetjük az aktuális járványügyi szabályokat is, kövessétek a posztokat!
A rendezvény ideje alatt a versenyterületen mindig csak az éppen futamra érkező kutya vagy a pályát éppen elhagyó kutya és gazdijaik tartózkodhatnak (természetesen bíró, segítő, fotós tartózkodhat a versenyterületen). A rendezvény területén és a külső környéken is kötelező a póráz használata, kivéve amikor a kutya éppen ugrik a versenyfutamában. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után