DIVIZIÓS VERSENY AZ AGÁRPÁLYÁN

2021.12.04

Diviziós versenynek nevezzük azt, amikor egy első futam eredménye alapján osztjuk be a kutyákat csoportokba, ahol azok a kutyák szerepelnek, akik hasonló eredményt értek el elsőre.
Például lehet diviziós versenyt hirdetni agárpályán, ahol az adott távon megmérjük a kutyák idejét (első futam), majd azokat soroljuk azonos diviziókba, akik egymáshoz közeli időket futottak. Vagy Futópadversenyen elsőre futnak a kutyák egy percet, és akik hasonló távokat futottak, azokat tesszük egy csoportba. Egy diviziós versenyen a szervezők előre meghatározhatják a diviziók létszámát, ez a Lelkes Kupán 6-8 kutya ideális esetben, de gyakran előfordul, hogy a leggyorsabb (DIV-1) é a leglassabb divizióba kevesebb kutya kerül.

Egy diviziós versenyben a második futam a döntő, itt a kutyák már a saját diviziós társaikkal versenyeznek, nem együtt futnak, de ezen csoporton belül dőlnek el a helyezések, vagyis minden divizióban hirdetünk első, második, harmadik, stb helyezést.

Azok a kutyák, akiknek nem sikerül időt mérni az első futamban (pl visszafordul, lefut a pályáról, nem jön ki a startboxból) a döntőt egy osztatlan csoportban, a VIGASZÁGON teljesítik, ami mindig 75 méteres futam, kézi indítással.

Nagyobbtestű (gyorsabb) és kisebb kutyák diviziója: