SZUPERKUPA

2021.12.04

A kutyák a versenyen választhatnak, milyen távon szeretnének versenyezni. Ez függhet a kutya kondíciójától, vagy felkészültségi szintjétől. tipikusan kezdők a 75 méteres távot szokták választani, hogy a kutya a futamban ne távolodjon, hanem közeledjen a gazdihoz, aki kezdők esetében a célvonalon túl várakozhat, haladók pedig szívesen választják a 275 méteres távot, ahol a kutya futama kb ott végződik, ahol kezdődött, így kényelmes és egyemberes s...tartoltatni és elkapni a kutyát.

Szuperkupára azoknak a haladóknak érdemes jelentkezniük, akiknek jól megy mindkét táv, és a kutya edzettsége, kondíciója, egészségi állapota is megengedi az extra terhelést.
A szuperkupa tehát azt jelenti, hogy a versenyző nevez mind 75, mind 275 méterre, és mindkét távon versenyzik, ami 2x 2 futamot jelent: délelőtt 1x 75 métert, 1x 275 métert, majd szünet után 1x 75 métert és 1x 275 métert ismét. A kutya mindkét távon el lesz ismerve, de részt vesz egy harmadik megmérettetésben is: a négy futam összesített idői alaján is elismerjük a kutyák teljesítményét, és az első 6 kutyát díjazzuk, ezt hívjuk Szuperkupának.

Összegezve: a kutya két távon fut, de három elismerésben részesül.